Foreldresamarbeid

Den gode dialogen mellom barnehagepersonalet og foreldrene fremmer barnets trivsel og utvikling. For å best mulig ivareta hvert enkelt barn er det viktig med et nært og gjensidig samarbeid med foreldrene. Samarbeidet mellom hjemmet og barnehagen skal alltid ha barnets beste som mål, og sammen har barnehagen og foreldrene et felles ansvar for barnets trivsel og utvikling.

”Barnehagen skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barns behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling».
(Barnehageloven §1 Formål).

Hos oss i Sveberg barnehage skal alle barn og foreldre daglig få oppleve en god mottakelse i barnehagen. Alle foreldre skal oppleve å bli møtt med respekt, av et personale som både gir og tar imot informasjon om deres barn. Barnehagen skal tilstrebe at barnet ikke kommer i lojalitetskonflikt mellom hjemmet og barnehagen.

I løpet av et barnehageår skal alle foreldre få tilbud om 2 fastsatte utviklingssamtaler, samt 2 foreldremøter. Alle foreldre skal få innsyn i års- og virksomhetsplanen for barnehagen, periodevise planer for barnegruppa og periodeevalueringer. Foreldrene har mulighet til å påvirke innholdet i barnehagen gjennom tilbakemeldinger i hverdagen, samtaler, brukerundersøkelser, samarbeidsutvalget, styret og årsmøtet.

Personalet i barnehagen skal tilby foreldre veiledning i uformelle og formelle samtaler. Barnehagen tilbyr også utlån av aktuell faglitteratur til foreldrene.

 

Våre forventninger til foreldrene:

- Hold deg orientert om informasjon som kommer fra barnehagen

- Gi tilbakemeldinger og formidle dine forventninger til oss

- Møt opp på foreldremøter og samtaler

- Gi oss beskjed om barnet er sykt eller har fri, via eBarnehage