De eldste barna i barnehagen danner en egen "klubb" gjennom hele året.

Klubbens tidsperiode: Klubbtilbudet starter i september og avsluttes i juni året etter.

Overordnet mål: Barnehagen skal i samarbeid med foreldrene og skolen legge til rette for at barn kan få en trygg og god overgang fra barnehage til skole/SFO. Vi har fokus på læring gjennom praksis, lek og opplevelser, med nære voksne som støttespillere. Barna skal oppleve samhold og tilhørighet ved å delta i et fellesskap. Vi har utarbeidet en egen plan for klubben i Sveberg barnehage. Her har vi satt oss mål for hvilke basisferdigheter vi skal øve oss på og mål, metode og aktiviteter er knyttet opp mot fagområdene i Rammeplanen.

Basisferdigheter vi øver oss på i barnehagen:

SOSIALE FERDIGHETER  PRAKTISKE FERDIGHETER
  • Vente på tur
  • Lytte til andre
  • Stille hånd
  • Lære å følge regler i lek og spill
  • Ta hensyn til andre,
    godta andres ønsker og meninger
  • Erfare fellesskapet i barnehagen
  • Øve på å være en god venn
  • Bruke språket for å løse konflikter
  • Hendene for seg selv