Vellykket premierekveld!

16. juni var det duket for premierefest på Bruket Kulturhus i Hommelvik. Skolestarterne ved Sveberg Barnehage har gjennom hele våren lagt ned en stor innsats, og denne torsdagskvelden var det endelig duket for premierevisning av barnehagens nye storfilm: «Hakkebakkeskogen».

Premierefest

Bruket Kulturhus var pyntet til fest med rød løper, utstilling og fantastiske dekorasjoner. Skuespillerne og gjestene fikk servert «champagne» og poserte ivrig for fotografene. Foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler og gode venner fylte salen og filmen høstet fortjent applaus og ros.

- Vi er meget fornøyd med resultatet. Barna har lagt ned en enorm innsats gjennom hele året, og resultatet er over all forventning. Dette er en stor filmproduksjon i et barnehageperspektiv. Det er mange replikker, sanger og scener som skal øves inn men barna har tatt utfordringene på strak arm, forteller produsent Trine Landsem.

 

Barnas Produkt

Filmen, som varer ca. 30 minutter, viser bare en liten del av alt arbeidet som er lagt ned i dette prosjektet. Barna har vært delaktige gjennom hele prosessen, og barns medvirkning har stått sentralt hele tiden. Landsem forteller at dette har vært et prosjekt som har engasjert og som barna har vært med på å drive.

- Det har hele tiden vært et mål at filmen skulle være barnas eget produkt, og det har vært til stor inspirasjon og se gleden og engasjementet de har vist gjennom hele prosessen. Vi har sett at prosjektet har bidratt til god samhørighet og et unikt fellesskap i gruppa.

Gjennom ulike utfordringer har barna utviklet tillit til seg selv og andre. Barna har vist stor utvikling, og Landsem forteller at de gjennom dette prosjektet også ønsket å styrke barnas identitet og uttrykksform med respekt og interesse.

- I starten av prosjektet var det mange som opplevde det som en stor utfordring å stå å si noe foran ei gruppe med mennesker, mens på slutten av prosjektet – noe vi også har sett i hverdagen ellers, har de vist stor glede av å stå foran andre å synge, fortelle eller dramatisere.


 

-Det var kjempegøy!

Også skuespillerne selv var meget fornøyd med både film og premierearrangementet. Casper Elias (6) kunne fortelle at dette var noe av det artigste han hadde vært med på. - Det var kjempegøy! utbryter han da vi spør om hvordan det var å spille inn film i barnehagen. - Jeg har øvd masse og lært meg mange sanger. Skuespillerkollega Lovise (6) er enig. - Det har vært kjempe fint å være med å lage film forteller hun. -Og så var det veldig artig å ha ordentlige kostymer, akkurat sånn som dyrene i Hakkebakkeskogen bruker, legger hun til.

Allsidig og omfattende prosjekt

Barna har også fått større innsikt i hva en filmproduksjon går ut på rent praktisk. Alt fra å lære ulike begreper innen fagfeltet til det å selv få delta gjennom de ulike prosessene.

- Det er mange fagområder man jobber med i et slikt prosjekt, sier produksjonsdesigner Eva G. Geving.

Hun forteller videre at barna har lært å uttrykke seg på ulike måter og gjennom ulike verktøy. Hun har hatt ansvar for kostymer og rekvisita som skulle brukes under filminnspillingen.

- Barna har selv vært med på å skape og vi har lært mange nye håndarbeidsteknikker, bruk av ulike digitale verktøy og hva som er viktig å tenke på gjennom dramatisering i film. Barna har vist stor interesse og engasjement, og vi har også fått god hjelp fra engasjerte foreldre, forteller Geving.

Hele prosjektet ble satt i gang like etter jul, og har vært et overordna tema for de eldste barna i barnehagen gjennom hele våren. Etter påske ble arbeidet mer intensivert og alt har endt opp i en fantastisk premierefest.

Det har vært store forventninger knyttet til filmpremieren i forkant, og regissør Anniken Lindkvist kunne fortelle at spenningen var høy blant produksjonsteamet da premieredagen kom.

- Nå er vi veldig fornøyd og stolte hele gjengen. Det ser ut til at forventningene er innfridd, vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra publikum.

Premierefesten ble arrangert med tema «red carpet», og det var en god atmosfære med mye glitter og glamour.

- Folk har gitt tilbakemelding på at dette har vært et fantastisk opplegg for både store og små. Filmen var allerede utsolgt før premieredagen, og billettene forsvant ganske raskt etter at billettsalget åpnet. Premierefesten i kveld har vært en fantastisk avslutning på hele prosjektet, den ble liksom prikken over i-en, avslutter Lindkvist.

Foto: Guro Hansen Produsent Trine Landsem - Produksjonsdesigner Eva G Geving - Regissør Anniken Lindkvist. Foto: Guro Hansen