Klubben i klatrehallen

Det var en ivrig og engasjert gjeng som torsdag fikk teste klatreteknikken i Trondheim Klatresenter.

Endelig var dagen her! Etter lang nedtelling var det en ivrig gjeng som dro avgårde med buss til Trondheim Klatresenter. Det var så mye spenning i kroppen at vi knapt greide å vente!

Vi fikk prøve oss både i klatreveggen med tau og seler, og i buldreveggen (buldring er klatring uten tau i lav høyde over tjukkaser). Med imponerende innsats og klatreteknikk fór de oppover veggen!

  
Barna fikk prøve å klatre i veggen med tau og seler

Kroppslig aktivitet har stor betydning for barnets personlighetsutvikling, og det å føle at man lykkes eller mislykkes avhenger ofte av barnets fysiske ferdigheter. I klatrehallen var det utfordringer for alle, uansett nivå. Det lyste mestringsglede og stolthet når barna klarte de ulike utfordringene. "I startn trudd æ at det va litt skummelt, men så va det jo ikke det! - Det va jo bare artig!" (sitat fra ett av barna).

Noen var veldig spente og syntes det var litt skummelt før de skulle prøve, men de grønne tankene styrket selvtilliten og hjalp slik at man torde å prøve. - Og det gikk jo så fint! Dermed ville alle prøve om og om igjen...

 
Barna fikk også prøve seg i buldreveggen

"Barnets kroppsbevissthet utvikles gjennom evnen til kontroll over kroppsstillinger, balanse og forflytning" (NKF, Klatring med barn s. 4). Det er viktig at barna får en allsidig bevegelseserfaring, og klatring er en fin aktivitet som legger til rette for allsidig bruk av kroppen.

Vi hadde en kjempefin dag på klatresenteret, og alle var strålende fornøyde og enige om at dette var en "knall bra tur"!